Вести

Видовданско благосиљање поља

Већ по традицији Средња пољопривредно-прехрамбена школа "Стеван Петровић Бриле" у Руми уочи Видовдана организује Видовданско благосиљање поља. 
Међу гостима који су тога дана посетили нашу школу били су представници Управе за капитална улагања, Школске управе, Института „Земун поље“ и "НС хибрида" Општине Рума, сродних организација, пословних партнера као и православног свештенства.
Гости манифестације били су и малишани из КУД "Вогањ" који су се представили са две нумере и употпунили ово дешавање.
Представници наше школе су истакли задовољство постигнутим резултатима у предходном периоду, али и представили пројекат CroCooS у који је школа укључена. Циљ пројекта јесте спречавање осипања ученика и промоција саме школе. У оквиру манифестације организована је и пројектна активност "Бивши ученици наше школе сада успешни људи" где су бивши ђаци причали о свом развојном путу и о томе како је школа некада изгледала. Међу знаменитим људима наше школе били су др Ђорђе Јоцковић, др Миле Сечански, Лазар Кљештановић, Стеван Смиљанић и Ненад Боровић. На самом Дану поља сумирају се утисци од једног до другог Видовдана, поред радова на парцелама, ове године је презентеван и објекти кабинет за ветерину и сточарство чија се изградња приводи крају.
Задовољан организацијом и одазивом био је и наш директор Милан Пуповац.

 

 В1 в2 в3

Instagram

сцреенсхот 20240224 153738 цхроме

facebook

хттп://ввв.пољсколарума.еду.рс/темплатес/схапе5_вертек/имагес/фб_ицон_20.пнг