Erasmus+

"Job shadowing" у школи из Барселоса

Током периода од 9-15.фебруара 2020.године наша три наставника и директор школе су боравили у партнерској школи из Барселоса ( Португал) по пројекту Еразмус+ " Тежимо знању". Школа "Agrupamento de Escolas de Barcelos" је била школа домаћин током седам дана нашим наставницима, Стевану Гмизићу, наставнику ветеринарске групе предмета, Драгану Вуцељи, наставнику пољопривредне групе предмета, Николини Јеротић, наставници прехрамбене групе предмета и директору школе Мирјани Божић. Током периода мобилности наши наставници су присуствовали теоријским и стручним часовима у овој школи, упознали су дуални систем рада, методе и алате које користе у настави, видели су како повезују теоријску и практичну наставу, заинтересованост и мотивацију њихових ученика, као и како импементирају групни и тимски рад. Наставници су такође размењивали своја знања и искуства са њиховим наставницима, док је директорица школе посматрала вођење и менаџмент њихове школе.

Такође су имали прилику да посете њихове фарме и пекаре и виде како се спроводи практична настава у њиховим условима. Поред радних активности наставници су имали и културолошке посете где су могли боље да упознају португалску културу и знаменитости Португала.

Мобилност по овом пројекту је веома допринела унапређењу стручних, језичких и ИКТ компетенција нашег особља, као и интернационализацији наше школе и унапређењу знања у спровођењу Еразмус+ програма. Директор школе и наши наставници су током периода мобилности су на најбољи начин представили и нашу школу и нашу земљу, стекли нова познанства и понели прелепа искуства са овог путовања.

Capture 5a

Capture 6a

Capture 7a

Capture 8a

Capture 9a 

Instagram

сцреенсхот 20240224 153738 цхроме

facebook

хттп://ввв.пољсколарума.еду.рс/темплатес/схапе5_вертек/имагес/фб_ицон_20.пнг