Erasmus+

Erasmus+

Прва мобилност " TEJM"

Прва мобилност у оквиру Еразмус + пројекта "TEJM" одржана је у Италији, месту Vilaggio sul Mincio и школи "Instituto Professionale per i Servizi Alberghieri e della Ristorazione "Luigi Carnacina"од 2-7.марта 2022.године. Испред наше школе на мобилности су учествовала четири ученика у пратњи два професора. Тема прве мобилности је била развијање вештина учења код ученика. Током седам дана , наши ученици заједно са ученицима осталих школа партнера на пројекту, су свакодневно учествовали у радионицама где су у групама одговарали на задате теме, правили презентације, презентовали, дискутовали, користили нове платформе...Такође су посетили знаменитости града, обишли Верону и веома се лепо дружили са вршњацима који су учествовали у пројекту.

тејм 1

тејм2

тејм3

тејм4

тејм6

 

Конкурс за учешће у Еразмус+ пројекту „Let's improve the profession“

Средња стручна школа "Стеван Петровић Бриле" расписује конкурс за учешће у Еразмус+ пројекту Let's improve the profession“. На конкурс могу да се пријаве ученици трећег разреда образовних профила ветеринарски и пољопривредни техничар. Сва потребна објашњења даће вам координатор пројекта на часу одељенског старешине, а правила конкурса и детаљније информације можете погледати на линку испод. 

Текст конкурса

Резултати конкурса

"Talented Entrepreneurs in Job Market"

Сајт пројекта посетите кликом на линк:

https://tejm.europole.org/

Социјалне мреже на којима можете пратити дешавања везана за пројекат:

Фејсбук: https://www.facebook.com/Talended-Entrepreneurs-in-Job-Market-EU-Project-105020014679710

Линктин: https://www.linkedin.com/in/tejm-european-project-21830a1bb/

Инстаграм: https://www.instagram.com/tejm_eu_project/?hl=it

Твитер: https://twitter.com/TalentedEu?s=09

 

 

Билатерални састанци

Током претходна два месеца наши ученици су организовали четири билатерална састанка путем апликације Зум са ученицима осталих земаља учесница пројекта. Први састанак је одржан са групом ученика из Италије 1.децембра, а следећи са групом ученика из Летоније 14.децембра.2020.године. Током јануара су одржани састанци са ученицима из Турске, 15.јануара и Португала 21.јануара 2021.године. Циљ ових састанака је био да се ученици боље упознају као и да представе своје земље и школе из којих долазе. Састанци су се показали као веома интересантни и занимљиви те су ученици након њих наставили своје дружење путем друштвених мрежа.

Capture

Capture1

Capture2

Одабир ученика за учешће у пројекту

Током претходног периода позвани су сви ученици прве три године смерова ватеринарски и пољопривредни техничар да се пријаве за учешће у Еразмус + пројекту "Talented Entrepreneurs in Job Market". Ученицима су детаљно објашњени циљеви пројекта и услови за учешће. Сви заинтересовани ученици су се пријавили и након бодовања свих пријављених по постављеним критеријумима и обављеног интервјуа са сваким учеником, одабрана су 24 ученика која ће представљати нашу школу и бити активни учесници у овом пројекту. Листу одабраних ученика можете погледати на следећем линку

 Списак одабраних ученика

facebook

http://www.poljskolaruma.edu.rs/templates/shape5_vertex/images/fb_icon_20.png