Erasmus+

Erasmus+

Билатерални састанци

Током претходна два месеца наши ученици су организовали четири билатерална састанка путем апликације Зум са ученицима осталих земаља учесница пројекта. Први састанак је одржан са групом ученика из Италије 1.децембра, а следећи са групом ученика из Летоније 14.децембра.2020.године. Током јануара су одржани састанци са ученицима из Турске, 15.јануара и Португала 21.јануара 2021.године. Циљ ових састанака је био да се ученици боље упознају као и да представе своје земље и школе из којих долазе. Састанци су се показали као веома интересантни и занимљиви те су ученици након њих наставили своје дружење путем друштвених мрежа.

Capture

Capture1

Capture2

"Talented Entrepreneurs in Job Market"

Сајт пројекта посетите кликом на линк:

https://tejm.europole.org/

Социјалне мреже на којима можете пратити дешавања везана за пројекат:

Фејсбук: https://www.facebook.com/Talended-Entrepreneurs-in-Job-Market-EU-Project-105020014679710

Линктин: https://www.linkedin.com/in/tejm-european-project-21830a1bb/

Инстаграм: https://www.instagram.com/tejm_eu_project/?hl=it

Твитер: https://twitter.com/TalentedEu?s=09

 

 

Први "online" састанак

Први састанак са координаторима школа учесница на пројекту "Talented Entrepreneurs in Job Market" одржан је крајем септембра путем Зум (Zoom) апликације. Разговарали смо о наредним корацима и активностима које је потребно да спроведе сваки партенер на пројекту. Настављамо вредно да радимо на припремним активностима и радујемо се следећим састанцима и заједничком раду са представницима школа.

nova 1

Одабир ученика за учешће у пројекту

Током претходног периода позвани су сви ученици прве три године смерова ватеринарски и пољопривредни техничар да се пријаве за учешће у Еразмус + пројекту "Talented Entrepreneurs in Job Market". Ученицима су детаљно објашњени циљеви пројекта и услови за учешће. Сви заинтересовани ученици су се пријавили и након бодовања свих пријављених по постављеним критеријумима и обављеног интервјуа са сваким учеником, одабрана су 24 ученика која ће представљати нашу школу и бити активни учесници у овом пројекту. Листу одабраних ученика можете погледати на следећем линку

 Списак одабраних ученика

Одобрен нови Еразмус + пројекат

Еразмус лого

Са радошћу објављујемо да смо наредне две године учесници Еразмус + пројекта под називом "Talented Entrepreneurs in Job Market". Реч је о пројекту стратешког парнерства, кључне области КА2, који ће трајати од 1.септембра 2020. до 31.августа 2022.године. У пројекат је укључено укупно пет стручних школа и поред наше школе то су школе из Италије, Турске, Португала и Летоније. Током две године по шест ученика сваке школе у пратњи својих наставника одлазиће на мобилности у поменуте земље. Циљ пројекта је да се ученицима и наставницима омогући размена пракси и искустава, да се ученици припреме за наступ на тржишту рада, да им се побољшају вештине потребне за препознавање могућности за развој каријере и откривање пословних прилика, такође и побољшање језичких, ИКТ и стручних компетенција, као и  развој толеранције и поштовање других култура.

facebook

http://www.poljskolaruma.edu.rs/templates/shape5_vertex/images/fb_icon_20.png