Вести

Вести

Наш ђак, доктор

Има ли веће части за професоре од позива бившег ученика на одбрану докторске дисертације?
Ученик наше школе, Ђорђе Војновић, одбранио је докторску дисертацију на тему ,,Утицај биостимулатора и азота на принос и квалитет црног лука"  на Пољопривредном факултету у Новом Саду, 29.9.2023. године.
Ђорђе Војновић завршио је Средњу пољопривредно-прехрамбену школу ,,Стеван Петровић Бриле" 2015. године, смер пољопривредни техничар. Памтимо га као вредног и посвећеног ученика за кога се још тада знало да може много да постигне уколико настави академске студије.
Ђорђе је основне академске студије завршио на смеру Ратарство и повртарство, а мастер студије на смеру Гајење њивских биљака, Пољопривредног факултета у Новом Саду, где 2020/2021. године уписује докторске студије на студијском програму Агрономија, под менторством проф. др Жарка М.  Илина.
Током основних и мастер студија био је стипендиста Фонда за подстицање даровитих студената и младих научника.
Данас је наш Ђорђе Војновић асистент за ужу област Ратарство и  повртарство на Пољопривредном факултету у Новом Саду, секретар Војвођанског друштва повртара и члан Друштва генетичара Србије.
Професорима Александру Мишковићу, Милану Пуповцу и Владимиру Бабићу, који су присуствовали одбрани дисертације, срца су пуна поноса. Има ли боље мотивације за даљи рад са ученицима? Честитамо Ђорђу на одбрањеном докторату и желимо му пуно успеха у даљем раду.

Почетак нове школске 2023/2024. године

Драги ученици и поштовани родитељи,
школска година почиње у петак, 1. 9. 2023. године, у послеподневној смени. Пријем ученика првих разреда биће у свечаној сали школе, уз послужење,  са почетком у 13.45 часова. Одељењске старешине одржаће са својим одељењем ЧОС на коме ће ученике упознати са наставним планом и програмом. Након првог часа настава ће се реализовати по распореду часова.
Желимо свима срећан почетак школске године!

Свети Сава - школска слава

Дана 27.01.2023. године ,у нашој школи је, као и у многим школама широм Србије, одржана свечаност поводом школске славе – Светог Саве.
Наша школа је традиционално  овај празник прославила заједно са Средњом техничком школом „Миленко Брзак Уча“, са којом се налази под истим кровом.
Прослава се одржала у свечаној сали школе уз пригодан програм, који су са својим ученицима припремиле професорице српског језика и књижевности обе школе. 
Директор школе Душан Стојанац  наградио је ученика Растка Јуришића, овогодишњег добитника Светосавске повеље, као и донаторе и кумове школе.

facebook

http://www.poljskolaruma.edu.rs/templates/shape5_vertex/images/fb_icon_20.png