Вести

Донација салате Народној кухињи Црвеног крста у Руми

11.12.2013. ученици Средње пољопривредне школе у Руми на симболичан начин помогли су рад Народне кухиње Црвеног крста у Руми.
Салата коју производе у програму редовне практичне наставе донирана је народној кухињи. Без обзира на то што нису у питању велике количине,
у Црвеном крсту напомињу да је то сигнал и осталима како се може помоћи рад Народне кухиње за 570 корисника у Руми. Пластеник у ком се одвија
практична настава за ученике Средње пољопривредне школе у Руми постоји три године, зелена салата производи се од прошле године, и то у овом
зимском периоду. Ову здраву намирницу произвели су ученици уз помоћ професора. Васа Ћурковић, ученик СППШ “Стеван Петровић Бриле” Рума каже да је све произведено по пропису и реду,
од подизања пластеника до сечења салате. Драгомир Попић, професор СППШ “Стеван Петровић Бриле” Рума додаје да је све произведено без употребе хемијских средстава, односно да је ово неки вид органске производње.
Све што је прозиведено у овом пластенику даје се у хуманитарне сврхе. Прошле године то је био Геронтолошки центар Срем у Руми, а ове народна кухиња Црвеног крста у Руми.
"Ђаци треба да науче оно од чега ће сутра живети, а осим тога и како помоћи онима који су у невољи", изјавијо је Милан Пуповац, директор СППШ "Стеван Петровић Бриле" Рума.
Бранислав Јовановић, секретар ЦК Рума каже да је то сигнал и другим донаторима који су веома важни за функционисање Народне кухиње. Народна кухиња у Руми опслужује око 570 корисника који сваки дан добијају кувани оброк.
Ова донација количински није довољна да задовољи све потребе народне кухиње, али зато сигурно задовољава потребу да се учини неко добро дело.

facebook

http://www.poljskolaruma.edu.rs/templates/shape5_vertex/images/fb_icon_20.png