О школи

О школи

poljoprivredaУ школској 2020/2021. години Средња пољопривредно-прехрамбена школа „Стеван Петровић-Бриле“ има  ученикe распоређене у 11 одељења. Од тога су 8 одељења четвртог степена стручне спреме, 3 одељењa је трећег степена стручне спреме. Основна делатност школе је стручно образовање и васпитање за рад и даље школовање од првог до петог степена стручне спреме за подручје рада пољопривреда, производња и прерада хране. Школа је верификована за образовање следећих образовних профила: на четвртом степену стручне спреме, у трајању од 4 године – пољопривредни техничар, ветеринарски техничар, техничар за биотехнологију, техничар хортикултуре, техничар за заштиту животне средине. На трећем степену, у трајању од 3 године: месар, пекар.

 

ИСТОРИЈАТ ШКОЛE

Школа је основана 1948. године као пољопривредна школа и радила је до 1952. године, када је Декретом Министарства просвете Србије, пресељена у Шабац. Због потребе у пољопривредном кадру у Сремском региону, СО Рума је на седници од 29.01.1965. године донела Решење под бројем 01-2605/1-65 о оснивању пољопривредне школе са ратарским, сточарским и воћарско-виноградарским смером. Годину дана касније, први пут у Војводини, при школи се формира и ветеринарски смер. Од 1977. године, формиран је и прехрамбени смер. Школа од тада ради са струкама и смеровима у оквиру пољопривредне, ветеринарске и прехрамбене струке. У периоду од 1977. године до 1987. године, школа је као центар имала и своја подручна, истурена одељења и то у: Старој Пазови, Сремској Митровици, Пећинцима и Белој Цркви.
Данас школа ради као Средња пољопривредно прехрамбена школа „Стеван Петровић-Бриле“. Уписана је у судски регистар код Основног суда удруженог рада у Сремској Митровици Фи-907/90 од 22.10.1990. године. Делатност школе је утврђена Законом о средњој школи, Законом о основама система образовања и васпитања и Статута школе и на основу регистрације код Суда у Сремској Митровици.

Средња пољопривредна прехрамбена школа “Стеван Петровић - Бриле” Рума 

Instagram

сцреенсхот 20240224 153738 цхроме

facebook

хттп://ввв.пољсколарума.еду.рс/темплатес/схапе5_вертек/имагес/фб_ицон_20.пнг