Вести

Вести

Недеља сећања и заједништва

У периоду од 7. до 10. маја 2024. године све основне и средње школе у Србији организују Недељу сећања и заједништва чији је циљ одавање поштовања жртвама, подршке њиховим породицама, пријатељима и широј заједници.

Предлаже се организација хуманитарних и волонтерских активности. Сакупљена средства у оквиру хуманитарних активности могу се определити најугроженијим особама у локалној средини или домаћинствима и установама у којима живе старији суграђани.

Школа може да организује и еколошке акције, попут озелењавања површина, ђачке баште, заједничко сређивање школског дворишта, паркова и других зелених површина и друго.

У Недељи сећања и заједништва у школама се могу афирмисати већ постојеће активности или организовати нове у којима ученици могу да изразе своја размишљања и емоције о темама сећања и заједништва кроз слике, песме, есеје и драмске представе.

Реализација активности треба да допринесе развоју компетенција за демократску културу.Тиме градимо безбедан и занимљив школски амбијент, оснажујући истовремено компетенције запослених у образовању за отклањање насилних, дискриминаторних и антидемократских структура у школи и школском окружењу, унапређујући етос у школама и пружајући подршку ученицима.

Недеља сећања и заједништва ће од наредне школске године бити део школског календара.

Приручници и материјали

Пролећни распуст 2024

Пролећни распуст траје од 1.5.2024.године до 6.5.2024.године. Први радни дан је уторак 7.5.2024. године у преподневној смени.

Школска слава - Свети Сава

Школска слава, Свети Сава, свечано је обележена у зборници наше школе, у суботу 27.1.2024. године.
Уживали смо у приредби коју су припремили талентовани ученици наше школе са својим професорицама српског језика и књижевности.
У присуству великог броја колега, гостију и пријатеља, в.д. директор школе Александар Мишковић, уручио је награду добитнику Светосавске повеље, ученику четвртог разреда смера пољопривредни техничар, Николи Томићу.
Нашој свечаности присуствовали су Александар и Јадранка Сич, кумови школе од којих смо на поклон добили
муљачу за грожђе марке Грифо.
У жељи да нам ова школска година протекне у духу Светосавља, желимо Вам срећну школску славу.
 

Instagram

сцреенсхот 20240224 153738 цхроме

facebook

хттп://ввв.пољсколарума.еду.рс/темплатес/схапе5_вертек/имагес/фб_ицон_20.пнг